vineri, 24 octombrie 2008

Restaurant, 1987

Nota de plata pentru o masa servita in doi la un restaurant in anul 1987.

Iata cam care erau preturile pe atunci pe cand aveam un salariu de 2.365 lei net:

- 2 portii creier porc la pergament -> 56,40 lei;
- 2 portii chiftelute peshte -> 10 lei (astea erau obligatorii, pentru sanatatea cetatenilor patriei, cam cum este acum cu legea anti-fast-food, pentru ca cetatenii sunt cretini si nu stiu ce sa manance si tebuie sa ne indice nutritionistii lui Ceausescu - nimeni nu le manca si le dadea mai departe urmatorilor clienti, asa ca vindeau toata saptamana aceleasi 3-4 chiftelute; eu le faramam ca sa nu le mai dea si la altii, ca poate proaspete ar fi fost gustoase);
- paine -> 5 lei (o franzela intreaga costa 4 lei la alimentara);
- 1 sticla CABERNET -> 42 lei;
- 1 apa minerala BORSEC -> 2 lei.

4 comentarii:

Anonim spunea...

un vin bun are si un pret rezonabil . in functie de calitate.

pestele este sanatos si un adevarat deliciu.
compozitia sus amintita - este cu adevarat neapetisanta.

Ioan Castil Valeda spunea...

Si mie imi place pestele la orice ora din zi si din noapte !
Stiu un sos bun tare pentru peste ... :P

Anonim spunea...

probabil. depinde de "apetit" :))

oricum - pentru peste niciun sos nu poate fi atat de delicios doar daca este insotit de spargel , rosette de cartofi si soße hollandaise . postludiul este lichid , auriu si se numeste chablis (1998). are un buchet puternic dar placut . putin lemnos ...de dud .


p.s. nici cherry soße sau honig-curry-soße - nu sunt de ignorat . dimpotriva !:).

auci ! mi-e foame !

o seara frumoasa :)

Ioan Castil Valeda spunea...

Atunci, pofta buna ! :)